Gandingan pertama kali Muna Shahirah dan Tajul menerusi lagu Resipi Berkasih.

Oleh: Wawa Najwa

SEBELUM ini gandingan Tajul dan Wany Hasrita menerusi lagu Tragedi Cinta, Di Sana Cinta Di Sini Rindu, Gurauan Berkasih, Rindu Dalam Benci dan Aku Serius mendapat sambutan ramai.

Malah kolaborasi Tajul dan Wany dilihat begitu serasi, mereka dikatakan sebagai pengganti gandingan Allahyarham Acik Spin iaitu abang Tajul bersama Siti Nordiana.

Namun siapa sangkat untuk lagu baharu, Wany menolak permintaan untuk bekerjasama dengan Tajul menerusi lagu Resipi Berkasih. Rupa-rupanya Wany enggan kembali berkolaborasi dengan Tajul.

Meskipun terasa sedikit terkilan dengan penolakan penyanyi yang sama-sama bernaung di bawah label FMC Music itu, Tajul akur dengan pilihan Wany.

Tajul perlu bergandingan dengan penyanyi lain kerana Wany Hasrita enggan berkolaborasi lagi dengannya.

“Saya akur dan menghormati keputusan Wany Hasrita jika dia tidak mahu lagi berduet dengan saya. Memang ada sedikit terkilan sebab bagi saya gandingan kami serasi dan peminat suka jika kami duet bersama.

“Namun saya harus memahami situasi Wany sekarang yang telah berumah tangga dan mungkin keadaan sekarang membuatkan beliau tidak selesa berduet dengan saya,” kata Tajul yang akur dengan pilihan FMC Music untuk menggandingkannya dengan Muna Shahirah.

Kata orang, belum cuba belum tahu. Siapa sangka rupa-rupanya suara Muna Shahirah serasi dengan vokal Tajul dan ternyata FMC membuat pilihan yang tepat.

“Muna berjaya membuat Resipi Berkasih versi baharu ini lebih wow. Dan saya berterima kasih kepada FMC Music kerana mencadangkan agar Muna menggantikan Wany. Muna bukan sahaja memberi kerjasama yang baik pada saya malah Muna mempunyai vokal yang tidak dapat di pertikaikan lagi.
“Walaupun ini merupakan gandingan pertama kami tetapi saya tak sangka ianya berjalan lancar dan sangat mudah. Saya harap kerjasama kami tidak terhenti untuk lagu ini saja,” kata Tajul.

Muna Shahirah anggap duet dengan Tajul satu peluang yang tidak boleh dilepaskan.

Gandingan Tajul dan Muna Shahirah bukan setakat untuk lagi itu saja kerana FMC Music sedang menyiapkan projek album tribute Istimewa untuk Allahyarham Achik Spin yang sedang dalam proses disiapkan sepenuhnya.

Bagi Muna yang popular dengan lagu solo Teguh Setia sebelum ini pernah bergandingan dengan Afieq Shazwan menerusi lagu Cinta Hanya Buatan dan Bagaimana bersama Zack Zakwan. Ujar Muna, dia tidak kisah bergandingan dengan sesiapa, asalkan lagu itu bersesuaian dengan vokalnya.

“Saya sedikit pun tidak merasa kecil hati apabila saya dijadikan pilihan kedua untuk lagu ini. Saya sedia maklum sebelum ini gandingan duet Tajul adalah Wany Hasrita. Namun saya lebih melihat peluang yang datang ini ke arah positif.

“Sebab saya yakin setiap aturan yang Allah tetapkan itu tak pernah silap dan pasti lebih baik. Malah saya rasa bangga dapat terlibat dalam projek khas ini,” akui Muna yang sudah dua kali melangkah ke peringkat separuh Akhir Juara itu.

Ujar Muna, dia rasa syukur kerana peluang sentiasa ada dan terbuka untuknya walaupun sudah bergelar isteri kepada Sean Tee Yeu Terng Abdullah pada Mei 2023.

Video muzik dan lagu Resipi Berkasih versi 2024 duet Tajul dan Muna Shahirah boleh ditonton di YouTube FMC Music dan di semua platform digital.

Previous articleJangan lepaskan peluang menonton teater hebat, Tun Fatimah pada 7 & 8 Jun ini!
Next articleElla kembali atas permintaan ramai, konsert 9 Ogos ini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here