Che Ta menerima anugerah dari Bumiputera Business Excellence Award 2023, baru-baru ini.

Oleh Wawa Najwa

SEMUA persiapan untuk meraikan ulang tahun perkahwinannya yang ke-10 pada 11 Disember ini sudah siap dibuat, namun hasrat Rozita Che Wan atau Che Ta tidak dapat diteruskan kerana disahkan positif Covid.

Isteri kepada Zain Saidin itu bagaimanapun reda dengan ujian menimpanya.

“Jemputan, lokasi majlis, solekan, busana semua sudah diatur. Tapi apakan daya, pada 8 Disember lalu saya melakukan ujian kendiri Covid-19 dan keputusannya positif.

“Nampaknya gelombang baharu virus ini datang kembali bukan omong kosong. Saya pun tak mahu risikokan diri, keluarga dan tetamu untuk majlis sambutan perkahwinan ini. Jadi buat sementara waktu, tunda dulu majlis berkenaan. Biar semuanya baik-baik dulu,” katanya.

Setiap 11 Disember Che Ta akan rai ulang tahun perkahwinan dengan Zain selepas mereka disatukan pada 2013.

Ditanya mengenai keadaannya kini yang melakukan kuarantin kendiri di banglo mewah di Damansara, ibu kepada tiga cahaya mata itu mengakui keadaannya sedikit lemah.

“Nak tidur pun susah, sakit kepala rasa macam nak pecah otak. Saya pun batuk berterusan macam nak terbelah dada.

Che Ta tangguh dulu sambutan merai ulang tahun majlis perkahwinannya dengan Zain.

“Pada 9 Disember lalu, saya buat lagi ujian kendiri Covid-19 dan masih positif. Harap semua akan baik-baik saja selepas ini.

“Jadi kita jangan ambil mudah perihal virus ini yang belum lagi ‘nyah’ dalam hidup kita,” katanya.

Setiap tahun Che Ta akan kembali bergelar ‘pengantin baharu’ pada 11 Disember sebagai merai hari bahagianya bersama suami.

Dalam perkembangan lain, Che Ta baru saja selesai penggambaran program masakan ‘Cuit Cuit Che Ta’ musim ketiga yang akan disiarkan di TV Okey pada bulan Ramadan depan.

“Kali ini, saya mengendalikan program 30 episod itu bersama suami tercinta dengan kehadiran tetamu di kalangan artis sebagai ‘cef’ masakan.

“Selepas itu, saya akan jadi juri program ‘The Mask Singer’ musim keempat. Selain itu saya akan lancar produk terbaharu ByRCW awal tahun depan,” katanya yang baru-baru ini turut menerima anugerah dari Bumiputera Business Excellence Award 2023.

Previous articleAmanat Saloma dan P. Ramlee buat Mimi Loma!
Next articleMasih ‘berkuasa’ di pentas, Ella bakal temui peminat di Sabah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here